40e Zeelandse Onderlinge Café Biljart Toernooi

Afgelopen twee weken werd in Dorpshuis Zeeland het 40e Zeelandse Onderlinge Café Biljart kampioenschap gespeeld. Begonnen op dinsdag 17 januari met op vrijdag 27 januari de grote finale.

Er waren dit jaar 73 deelnemers en er zijn in totaal 203 wedstrijden gespeeld, waarvan 6 halve finales, 6 finales en ook nog 6 wedstrijden voor de felbegeerde wisseltrofee. De kampioenen in de verschillende klassen zijn:
Klasse A: Hans van den Berg
Klasse B: Theo Rongen
Klasse C: Jan de Louw
Klasse D: Mari Celen
Klasse E: Hans van Erp
Klasse F: Rien van Gaal

De organisatie van dit kampioenschap bestaat uit Ton Kandelaars, Maarten van Zuijlen, Harrie van Uden, Mark Dekkers, Ties van de Ven en Henk Bongers. Het antwoord op de vraag hoe het eerste kampioenschap in het Dorpshuis was bevallen: “Wij hebben met z’n allen, en dan bedoel ik de organisatie én deelnemers, het dorpshuis als een perfecte plek voor ons toernooi ervaren. Alles klopte en wij hebben geen verbeterpunten voor komende jaren.”

De finale
De finale voor de wisseltrofee werd dit jaar gespeeld door Jan de Louw en Hans van den Berg. Jan speelt in de C klasse en moest 26 caramboles behalen om de wedstrijd te winnen. Hans komt uit in de A-klasse en zou bij 14 caramboles gekroond worden tot kampioen.

De eerste 5 beurten ging de stand redelijk gelijk op. In de 6e beurt haalt Hans 8 caramboles en gaat daarmee naar 12. Jan komt daar meteen achteraan met 5 caramboles, waardoor hij op 16 uitkomt. Hans maakt daarop in zijn 7e beurt de benodigde 2 caramboles om op 14 uit te komen en maakt het daarmee uit. Jan krijgt nog een beurt om proberen op de benodigde 26 te komen.

Helaas voor Jan haalt hij dat niet en kan Hans worden uitgeroepen tot ZOCBC-kampioen van 2023.

 

Volgend jaar wordt weer een kampioenschap gehouden. Het evenement is dan van 16 tot en met 26 januari.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *