Afscheidstournee Mark van de Veerdonk

In 2022 heeft Mark van de Veerdonk aangekondigd dat hij zijn carrière als cabaretier neerlegt en gaat genieten van zijn pensioen, maar uiteraard niet zonder af te sluiten bij alle theaters waar hij ooit gespeeld heeft én in Dorpshuis Zeeland.

Op zaterdag 20 april staat hij in ons eigen Dorpshuis zeeland met deze speciale show.
Koop HIER je kaartjes voor € 17,50 + € 0,79 per stuk (inclusief 1 consumptie).
De show begint om 20u en zal tot ongeveer 23u duren.

Mark van de Veerdonk – PODIUMBEEST ONTSNAPT!

Mark van de Veerdonk gaat stoppen! Na 17 cabaretprogramma’s vindt hij het mooi geweest. Tijd om iets anders te gaan doen. “Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel.”

Vraag: Wat doe je als je na bijna 40 jaar je zendmicrofoon aan de wilgen hangt? Inderdaad, dan maak je tot slot je beste programma ooit, en noemt het “Podiumbeest Ontsnapt”. En daarmee gooit het Brabantse theaterdier de deur van het theater met een onvergetelijke knal achter zich dicht.

Zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert hij in tweemaal 55 minuten weer heerlijk door. Van de Veerdonk: “Ja, natuurlijk met een pauze, want die behoort wat mij betreft tot de mensenrechten!”

“Podiumbeest Ontsnapt” heeft ook weer een bizar decor naar  Veerdonkiaanse traditie waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt.

Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

PODIUMBEEST ONTSNAPT!

Mark van de Veerdonk trekt al ruim 30 jaar langs Nederlandse theaters als cabaretier. In de loop van zijn carrière heeft hij al meer dan vijftien voorstellingen gedaan. In 1987 heeft hij meegedaan met het Camaretten Festival. Hij werd tweede, maar won wel de publieksprijs. Vier jaar later is hij op het Leids Cabaret Festival verkozen tot ultieme winnaar, zowel de jury-, als de publieksprijs waren voor hem.

Naast zijn theatervoorstellingen heeft Mark zich in de loop der jaren gespecialiseerd in optredens op maat voor bedrijven en organisaties. Ook was hij te zien op menig uitmarkt en festival en verzorgde hij optredens voor de Nederlandse gemeenschap in New York, Saoudi Arabië, Dubai, Luxemburg, Peking en Shanghai.

In zijn vrije uren is Van de Veerdonk knuffelboer in het buurtschap Slabroek (47 inwoners en 690 schapen).

Over PODIUMBEEST ONTSNAPT!

Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning?

PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieu straat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

Dit wil je toch niet missen? Koop daarom snel HIER je kaartjes voor de show van zaterdag 20 april om 20u. De kaartjes kosten € 17,50 + € 0,79 servicekosten per stuk.